Har du frågor eller vill beställa?
added-box-1.png
Leverans

1-2 veckor leveranstid

shipped-1.png
Hela Sverige

Frakt i hela Sverige

dollar-1.png
Prisgaranti

Snabba offerter

storefront-1.png
Gratis Avhämtning

Hämta på vårt lager

5 saker att tänka på när du placerar ditt jakttorn

Om du är jagar så vet du hur viktigt det är att ha ett bra jakttorn men också att det är bra placerat. Ett bra välplacerat jakttorn ger dig flera fördelar när du ska jaga och kan vara skillnaden mellan en mindre lyckad jakt eller lyckad jakt med mycket vilt.

Därför så kommer vi i det här inlägget att ge er 5 tips på saker som kan vara bra att tänka på när du placerar ditt jakttorn.

Våra 5 tips på saker att tänka på vid placering av ett jakttorn

När man ska placera ut ett jakttorn så är det kanske inte bara att ställa det någonstans i skogen. Nej,  det gäller att man tänker efter och försöker att hitta det perfekta stället för att göra jakten mer fördelaktig och säkrare.

Här är nedan så har vi sammanställt våra 5 bästa tips på saker att tänka på när man ska placera ut ett jakttorn.

1. Kamouflera ditt jakttorn med saker i omgivningen

Det första tipset som vi kan dela med oss av är att kamouflera ditt jakttorn med saker från platsen omgivning. Djur är känsliga och kan snabbt upptäcka om en omgivningen har förändrats och om det är något som sticker ut.

Då kan det vara bra att kamouflera ditt jakttorn med t,ex granris, björkris eller andra saker som passar in i miljön så det ser naturligt ut.

2. Jakttornets stabilitet

Det är viktigt att jakttornet är stabilt, det vill säga att det inte svajar när du befinner dig i det och att det kan stå emot vind och andra svåra väderförhållanden. Om jakttornet inte är tillräckligt stabilt kan det falla omkull och orsaka skador. Med ett ostadigt jakttorn så kan det också bli svårare att sikta och hålla vapnet stadigt.

För att säkerställa stabiliteten så kan man gräva ner jakttornets fötter i marken. Använda cementplatta. Det går också använda sig av rep eller spännband som man fäster i träd för att göra det mer stabilt där marken är ojämn.

3. Olika placeringar för olika vilt

Vårt tredje tips på saker att tänka på när man ska placera ut sitt jakttorn är vad för typ av vilt man planerar att jaga. Olika typer av vilt kräver olika typer av jakttorn och om du t,ex ska jaga rådjur så kan det vara bra att försöka placera ditt jakttorn på en upphöjning.

Om du däremot ska jaga t,ex älg så har höjden inte lika mycket betydelse utan då är det bättre att placera ditt jakttorn i t,ex en glänta för att minska risken att bli upptäckt.

4. Försök att hitta en öppen plats där du kan placera ditt jakttorn

Om du jagar djur som är känsliga för rörelser kan det vara en bra idé att placera ditt jakttorn på en öppen plats där du har fri sikt över omgivningen. Detta gör det lättare för dig att upptäcka djuret och ta skottet.

Ett öppet område kan också vara ett bra val om du jagar i ett område med tät vegetation, eftersom det annars kan vara svårt att få ett tydligt skott.

5. Tänk på vindriktningen när du placerar ditt jakttorn

Vindriktningen är också något du måste tänka på när du placerar ditt jakttorn, eftersom du inte vill att vinden ska spridda din doft i riktning mot viltet. Om det är svårt att anpassa jakttornets placering utifrån vindriktningen så kan man använda doftelimenerings produkter som hjälper dig att dölja din lukt.

Vi hoppas att du fann våra 5 tips om saker att tänka på när du placerar ditt jakttorn användbara.

Share :
Nyheter

Relaterade Artiklar

Kommentarer

Skicka en kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.