Har du frågor eller vill beställa?
added-box-1.png
Leverans

1-2 veckor leveranstid

shipped-1.png
Hela Sverige

Frakt i hela Sverige

dollar-1.png
Prisgaranti

Snabba offerter

storefront-1.png
Gratis Avhämtning

Hämta på vårt lager

Kamouflera jakttornet – Tips och tricks

Om du har ett jakttorn är det viktigt att kamouflera det ordentligt för att undvika att avslöja var du befinner dig. I det här blogginlägget kommer vi att diskutera varför kamouflage är viktigt, vilka typer av kamouflage som man kan använda och hur man använder dem effektivt.

Vi kommer också att ge tips och tricks för dig som ska kamouflera ditt eller era jakttorn. Genom att följa dessa tips kan du få dina jakttorn att smälta in i den omgivande miljön, vilket gör det svårare för bytet du jagar att upptäcka dig.

Varför ska man kamouflera ett jakttorn och vad finns det för fördelar?

Det finns många anledningar till varför du bör kamouflera ditt jakttorn. Det mest uppenbara skälet är att undvika att bli upptäckt av det byte du jagar. Om de kan se ditt jakttorn kommer de att kunna undvika det och göra det svårare för dig att få ett skott på dem.

Kamouflage kan också hjälpa till att dölja dina rörelser. Om du rör dig i ditt jakttorn kan de kanske se rörelsen, vilket gör dem uppmärksamma på din närvaro. Genom att kamouflera ditt jakttorn kan du minska mängden rörelser som är synliga och göra det svårare för bytesdjuren att upptäcka dig.

Det finns många fördelar med kamouflage och det är inte bara vi människor som använder oss utav kamouflage för att jaga eller gömma sig för rovdjur. Här nedan så har vi listat några fördelar med att använda kamouflage när man jagar:

  • Ett kamouflage är ett enkelt sätt att snabbt och smidigt smälta in i sin omgivning som du kan ta med dig enkelt vart du än ska
  • Det kan öka din framgång vid jakt då du blir svårare att upptäcka och ökar då chanserna för en lyckad jakt.
  • Användning av kamouflage kan också öka din framgång vid jakt eftersom det gör det svårare för bytet att upptäcka dig.
  • Kamouflage gör också att du kan hålla dig gömd och skydda dig från vind, sol och regn.

Det är viktigt att komma ihåg att när du använder ett kamouflagenät eller någon annan typ av kamouflage, ska du alltid se till att  den inte hindrar din rörelse eller syn. Du bör också se till att du inte lämnar några spår efter dig som kan avslöja din position.

Olika typer av kamouflage och metoder

Det finns många olika typer av kamouflage och alla har sina egna för- och nackdelar. Den vanligaste typen av kamouflage är ett nät, som kan användas för att täcka t,ex ett jakttorn, vid en åtel eller om man jagar uppifrån ett träd. Nätet finns i olika färger och mönster, vilket gör det möjligt att anpassa nätet till den miljö där det ska användas.

En annan typ av kamouflage är färg. Denna kan användas för att täcka t.ex. delar av ett jakttorn som inte täcks av ett nät. Sen finns det också såklart kamouflerade kläder och tillbehör som man kan använda när man jagar som t,ex jackor, byxor, skor, termosar, gevär och andra jaktrelaterade saker.

Så kan man göra sitt egna kamouflagenät

Du kan enkelt skapa ett kamouflagenät helt själv. Allt du behöver är ett stort nät (ett fiskenät fungerar), gamla tyger och kläder i olika färger som du inte längre använder, en sax och en limpistol.

Välj färger som kan smälta in i den omgivning du ska använda kamouflagenät på. mörkgrönt, orange och brunt som har samma nyans som barken på träden har är oftast ett vinnande koncept.

Börja med att klippa tyget och kläderna i remsor och kasta sedan ut nätet så att du komma åt och fästa remsorna på det. Sen när du har remsorna klara och nätet utbrett så är det bara sätta igång att limma fast dem.

Tänk på att inte sätta remsorna för långt ifrån varandra men inte heller för nära varandra. Att det är lite glipor gör inget då djuren inte kommer att upptäcka det plus att då kan luften strömma igenom vilket minskar risken för att det kommer påverkas av vinden.

Var kan man köpa kamouflage till sitt jakttorn?

Om du inte vill göra ditt eget kamouflagenät kan du också köpa dem färdigtillverkade. Kamouflagenät och andra saker med kamouflage finns i många olika storlekar och färger då dom kan anpassas till olika stora ytor och omgivningar.

Du kan köpa kamouflagenät och andra kamouflerade produkter på de flesta frilufts- eller jaktbutiker i hela landet men man kan också köpa dom online. Fördelen med att köpa dom på nätet är att det oftast finns ett större utbud till lägre pris.

Nackdelen med att handla online är att du inte kan inspektera kvaliteten eller storlekar på samma sätt som du kan göra i en fysisk butik.

Sammanfattningsvis är kamouflage ett viktigt verktyg för den framgångsrika jägaren. Det kan hjälpa till att dölja dig för ditt byte och även för väder och vind. Det finns många olika typer av kamouflage, så det är viktigt att välja rätt typ för den miljö du ska använda den i.

Share :
Nyheter

Relaterade Artiklar

Kommentarer

Skicka en kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.